02-11-10

Grote boze wereld...

people-rush-on-crowded-street.jpgIk krijg frekwent te horen dat ik meer buiten moet komen. Ik ben vooral een binnenzitter eigenlijk. Dit is een van de kenmerken van men aandoening.
Als ik dan eens de straat op kom erger ik me mateloos aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Er is amper nog respect voor elkaar, beleefdheid is ver te zoeken. Om dan nog te zwijgen over het fenomeen lawaai.
Ik ben verplicht oortjes in men schelpen te droppen, wil ik iets of wat comfortabel een traject afleggen. Moest het kunnen zouden een paar ooglappen ook als zalig worden ervaren, maar dat is niet echt haalbaar.
Met men Rilatine werd dit leed wel iets beperkt. Blijft het feit dat ik na een uitstap in de ‘grote boze wereld’ toe ben aan een stevige portie rust.

09:29 Gepost door Perry in Blog | Permalink | Commentaren (7) | Tags: add, adhd, mensen, straat, dagboek |  Facebook |

Commentaren

Onbegrijpelijk dat iemand als jij die wel heel graag wil maar niet kan leven zoals hij wil geen pillen kan krijgen die vergoed worden, schrijnend!

Gepost door: danique | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Perry!

Ik deel je mening! Heb een dagboek waar ik alles in neerpen!
Ben ook niet graag in die buitenwereld!
Ze is slecht en het is ieder voor zich!
De armen worden steeds armer en de rijken rijker!
Een tussenin is er niet meer!
Medicatie is heel duur en dat ze voor jouw geen kunnen vinden
die je kan helpen vind ik schandalig!
Vind dat ze je wel mochten helpen met die dure medicatie!
Er moet toch een alternatief zijn!!!!!!
Heel veel sterkte en wens je een fijne dinsdag toe!!!

groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Danique,
De Rilatine is geen wonderpil hoor, dat voor alle duidelijkheid.
Maar het brengt gewoon wat meer rust in men hoofd.
Mijn grootste vijand is vermoeidheid. Hoe groter de vermoeidheid, hoe groter de impact van binnenkomende prikkels. Met een sneeuwbaleffect als gevolg.
Groetjes

Gepost door: Perry | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Hoi annemarieke,
Eerst en vooral lees ik graag uw blogje. Ik ben zo niet voor lange artikels te vinden, dat vraagt te veel energie om erbij te blijven. Bij u zijn het korte, leuke en informatieve postjes ;)
Wat de Rilatine aangaat, we zijn bij verschillende diensten gaan horen, overal een negatief antwoord. Bij het OCMW ben ik dan een medische waarborg gaan aanvragen en daar zeiden ze meteen dat dat niet kon voor Rilatine.Zo doende...
Mijn Psycholoog vertelde me dat de gevolgen (uitputtingsverschijnselen) van ADD een beetje vergelijkbaar zijn met die van CVS. Niet tegenstaande dat ze voor CVS veel zwaarder doorwegen.
Groetjes

Gepost door: Perry | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Ik begrijp dit ook van dat binnenzitten ,zo zijn wij de laatste jaren ook binnenzitters en deel je mening dat het soms buiten niet meer te doen is
groetjes

Gepost door: watervrouwtje | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

Zou het kunnen dat je hoe meer je binnenzit, hoe erger naar buiten komen wordt? Misschien helpt het om regelmatig een wandeling in de natuur te maken, telkens iets langer. Laat deze mensen in hun egoïsme en gejaagdheid en lach als je hen hoort palaveren, er zijn mooiere dingen dan dat...als je er oog voor hebt natuur(lijk) ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 02-11-10

Reageren op dit commentaar

@ Maike: Ik zit veel in de natuur hoor. Dat is een van de enige plaatsen waar ik echt tot rust kan komen zonder me gevangen te voelen.
Ik begrijp goed genoeg dat binnen zitten niet de juiste oplossing is, maar als buiten gaan telkens een nachtmerrie blijkt te zijn doe je het toch hoor.

Gepost door: Perry | 03-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.