07-11-10

Je wil graag wakker worden

Dreams.jpgHet is moeilijk voor de niet add er om te begrijpen dat iemand met add ‘zich er niet even overheen kan zetten’.
Om het iets te verduidelijken...
Stel je voor je bent aan het slapen en aan het dromen... in je droom besef je dat je aan het dromen bent. Terwijl je dit beseft krijgt de droom een nare wending. Je wilt graag wakker worden. Je zou er alles aan willen doen om wakker te worden. Je bent volledig gericht op het wakker worden.. je kan je precies voorstellen hoe de opluchting is als je wakker zou worden... maar ondertussen droom je nog steeds. Dat besef is in de droom frustrerend. Dromen hebben het voordeel dat ze vanzelf een keer ophouden.
Je word vanzelf een keer wakker...
Maar stel dat dat niet zo was... Dat wel willen, maar niet kunnen, is wat de add’er haast dagelijks tegen komt, zonder de zekerheid wakker te worden op het juiste moment.

Dit is een van de meest typerende uitspraken over hoe ik me voel. Daarom nam ik dit over van ADDONLINE.

07:50 Gepost door Perry in Blog, Info, Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: add, adhd, samenleving, omgeving, gevoel, droom |  Facebook |

Commentaren

Als dit beschreven is hoe je het ervaart, dan is dat een verschrikkelijk gevoel...

Groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 07-11-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Elle, het is vooral het onbegrip van anderen dat het enorm moeilijk maakt. Je moet voldoen aan (soms simpele) verwachtingen en je slaagt er gewoon niet in. Ik heb het dan over dingen als rekeningen betalen, huishouden, winkelen, ...
Het ergste is dat je het maar al te goed beseft, maar niet in staat bent er ook iets aan te doen. Sommige taken willen al eens lukken met truukjes, maar het grootste deel geef ik nu uit handen, om erger te voorkomen.

Gepost door: Perry | 07-11-10

Reageren op dit commentaar

Heb net addonline gelezen en heb maar één woord nodig om me uit te spreken: "ENG!"
Ik waag me op glad ijs als ik denk een raad te kunnen geven, maar als ik opnieuw 'Anders' lees in de linkerkolom, weet ik dat ik weinig kans heb om uit te glijden omdat ik mag reageren met een klein kansje dat de reactie die ik geef onbewust uitmond tot een tipje waar je iets aan hebt...wie weet ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 07-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.